Ingredienser:
- 150 gram SMÖR
- 50 gram JÄST
- 2 msk FIBERHUSK
- 5 dl MJÖLK
- 1 dl LJUS SIRAP
- 1 1/2 dl KESELLA
- 1/2 tsk SALT
- 1 dl STRÖSOCKER
- 2 paket Sempers glutenfria FIN MIX
- 1/2 tsk KARDEMUMMA
Fyllning:
- SMÖR
- SOCKER
- KANEL
- Pensla med UPPVISPAT ÄGG
- PÄRLSOCKER som dekoration
Gör så här:
- Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt (max 37C*)
- Smula ner jästen och rör om så att jästen löses upp
- Tillsätt sedan fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter
- Efter 10 minuter tillsätter du resten av ingredienserna ( sirap, kesella, salt, socker, fin mix)
- Arbeta i maskin i minst 10 minuter
- Låt degen jäsa 40 minuter under bakduken
- När degen har jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord (fin mix)
- Knåda degen så att den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smör, strö över socker och kanel
- Rulla ihop den och dela den i 20-24 bitar
- Lägg bitarna i bullformar som du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk, gör detsamma med den andra degbiten
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på Pärlsocker
- Grädda bullarna i 250C* i mitten av ugnen i 10 minuter
( När du ska äta bullarna vid senare tillfällen rekommenderar jag att värma dem innan)
Vad goda dom ser ut!
SvaraRadera