Glutenfria Kanelbullar

                                         

    Ingredienser:

  • 150 gram SMÖR
  • 50 gram JÄST
  • 2 msk FIBERHUSK
  • 5 dl MJÖLK
  • 1 dl LJUS SIRAP
  • 1 1/2 dl KESELLA
  • 1/2 tsk SALT
  • 1 dl STRÖSOCKER
  • 2 paket Sempers glutenfria FIN MIX
  • 1/2 tsk KARDEMUMMA
      Fyllning:
  • SMÖR
  • SOCKER
  • KANEL
  • Pensla med UPPVISPAT ÄGG
  • PÄRLSOCKER som dekoration
Gör så här:

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt (max 37C*)
  2. Smula ner jästen och rör om så att jästen löses upp
  3. Tillsätt sedan fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter
  4. Efter 10 minuter tillsätter du resten av ingredienserna ( sirap, kesella, salt, socker, fin mix)
  5. Arbeta i maskin i minst 10 minuter
  6. Låt degen jäsa 40 minuter under bakduken
  7. När degen har jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord (fin mix)
  8. Knåda degen så att den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smör, strö över socker och kanel
  9. Rulla ihop den och dela den i 20-24 bitar
  10. Lägg bitarna i bullformar som du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk, gör detsamma med den andra degbiten
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på Pärlsocker
  12. Grädda bullarna i 250C* i mitten av ugnen i 10 minuter
 ( När du ska äta bullarna vid senare tillfällen rekommenderar jag att värma dem innan)

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Glutenfri Sirapslimpa

Glutenfri Kladdkaka med kaffegrädde

Glutenfri Kladdkaka