Glutenfri Sirapslimpa

Ingredienser:

500 g MJÖLK
20 g JÄST
100 g MÖRK SIRAP
300 g BOVETEMJÖL
50 g MAIZENA
2 tsk SALT
1 tsk BRÖDKRYDDOR eller 1/2 tsk FÄNKÅL
1 ÄGG
1 msk FIBERHUSK



GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena, salt, brödkryddor (fänkål) och ägget till en jämn deg. Använd gärna en visp.

2. Blanda sedan i fiberhusken.

3. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.

4. Lägg limpan i en oljad brödform.

5. Låt limpan vila i 30 minuter.

6. Sätt ugnen på 200 grader.

7. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter.

8. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Glutenfri Kladdkaka med kaffegrädde

Glutenfri Blåbärspaj