Glutenfri Sirapslimpa
Ingredienser:
500 g MJÖLK20 g JÄST
100 g MÖRK SIRAP
300 g BOVETEMJÖL
50 g MAIZENA
2 tsk SALT
1 tsk BRÖDKRYDDOR eller 1/2 tsk FÄNKÅL
1 ÄGG
1 msk FIBERHUSK
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena, salt, brödkryddor (fänkål) och ägget till en jämn deg. Använd gärna en visp.
2. Blanda sedan i fiberhusken.
3. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
4. Lägg limpan i en oljad brödform.
5. Låt limpan vila i 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter.
8. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.
Kommentarer
Skicka en kommentar