Glutenfri Hallon/blåbärsmousse chokladtårta

Ingredienser:

 Botten:
  • 110 gram SMÖR
  • 2,25 dl STRÖSOCKER
  • 1 msk SIRAP
  • 2 st ÄGG
  • 1,5 dl GLUTENFRI MJÖLMIX (FINMIX)
  • 0,5 tsk SALT
  • 1,5 tsk VANILJSOCKER
  • 1 dl KAKAO
  • 2 st DUBBELDAIM
Fyllning:
  • 5 st GELATINBLAD
  • 0,25 liter HALLON
  • 0,25 liter BLÅBÄR
  • 3 st ÄGGULOR
  • 2 dl FLORSOCKER
  • 6 dl VISPGRÄDDE
Dekoration:
  • 2 dl HALLON
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175*C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
  2. Blanda finmix, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke för sig. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i smord bröad (glutenfritt ströbröd) springform, ca. 24cm i diameter.
  3. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.
  5. Mixa blåbären och hallonen i en matberedare/stavmixer till en slät puré.
  6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
  7. Värm 1/2 dl av purén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
  8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över botten. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller frys. Tina 4 timmar i rumstemperatur innan servering.
  9. Toppa tårtan med 2 dl hallon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Glutenfri Sirapslimpa

Glutenfri Kladdkaka med kaffegrädde

Glutenfri Kladdkaka