Glutenfri Hallon/blåbärsmousse chokladtårta
Ingredienser:
Botten:
Botten:
- 110 gram SMÖR
- 2,25 dl STRÖSOCKER
- 1 msk SIRAP
- 2 st ÄGG
- 1,5 dl GLUTENFRI MJÖLMIX (FINMIX)
- 0,5 tsk SALT
- 1,5 tsk VANILJSOCKER
- 1 dl KAKAO
- 2 st DUBBELDAIM
- 5 st GELATINBLAD
- 0,25 liter HALLON
- 0,25 liter BLÅBÄR
- 3 st ÄGGULOR
- 2 dl FLORSOCKER
- 6 dl VISPGRÄDDE
- 2 dl HALLON
- Sätt ugnen på 175*C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
- Blanda finmix, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke för sig. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i smord bröad (glutenfritt ströbröd) springform, ca. 24cm i diameter.
- Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.
- Mixa blåbären och hallonen i en matberedare/stavmixer till en slät puré.
- Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
- Värm 1/2 dl av purén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
- Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över botten. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller frys. Tina 4 timmar i rumstemperatur innan servering.
- Toppa tårtan med 2 dl hallon.
Kommentarer
Skicka en kommentar