Glutenfria Citroncupcakes



Ingredienser:

Cupcakes

  • 3  ÄGG
  • 2 1/2 dl STRÖSOCKER 
  • 1 tsk VANILJSOCKER 
  • 100 g SMÖR 
  • 1 dl MJÖLK 
  • 3 1 /2 dl SEMPERS FINMIX
  • 2 tsk BAKPULVER 
  • 1 nypa SALT 
  • Skal och saft av 1 CITRON 

Creem Cheese Frosting

  • 60 g mjukt SMÖR 
  • 5 dl FLORSOCKER 
  • 1 tsk VANILJSOCKER 
  • 1 msk färskpressad CITRONSAFT 
  • 100 g PHILADELPHIAOST 

  • Om man vill kan man ha i några droppar valfri karamellfärg och dekorera med strössel.


Gör så här (cupcakes):

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda finmix, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

Gör så här (Creem Cheese Frosting):

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med ex strössel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Glutenfri Sirapslimpa

Glutenfri Kladdkaka med kaffegrädde

Glutenfri Kladdkaka