Glutenfria Citroncupcakes
Ingredienser:
Cupcakes
- 3 ÄGG
- 2 1/2 dl STRÖSOCKER
- 1 tsk VANILJSOCKER
- 100 g SMÖR
- 1 dl MJÖLK
- 3 1 /2 dl SEMPERS FINMIX
- 2 tsk BAKPULVER
- 1 nypa SALT
- Skal och saft av 1 CITRON
Creem Cheese Frosting
- 60 g mjukt SMÖR
- 5 dl FLORSOCKER
- 1 tsk VANILJSOCKER
- 1 msk färskpressad CITRONSAFT
- 100 g PHILADELPHIAOST
- Om man vill kan man ha i några droppar valfri karamellfärg och dekorera med strössel.
Gör så här (cupcakes):
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda finmix, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Gör så här (Creem Cheese Frosting):
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
- Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
- Bred frostingen på cupcakesen och garnera med ex strössel.
Kommentarer
Skicka en kommentar