Glutenfria Chokladmuffins med frosting
Ingredienser:
3 ÄGG
2 1/2 dl STRÖSOCKER
3 msk KAKAO
4 dl SEMPERS FINMIX
2 tsk BAKPULVER
1/3 tsk SALT
150 gram SMÖR
1 dl MJÖLK
Ca. 20 muffinsformar
Frosting:
200 gram PHILADELPHIAOST
1 1/4 dl FLORSOCKER
4 tsk VANILJSOCKER
Saften av 1/4 CITRON
Några droppar KARAMELLFÄRG
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformarna. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut.
3. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig.
4. Ta fram en ny skål och rör ihop kakaon med finmixen, bakpulvret och saltet. Använd en sked att blanda med.
5. Smält smöret.
6. När smöret är smält häller du i mjölken så att smöret svalnar en aning. Sen häller du i smör och mjölkblandningen i äggsmeten tillsammans med mjölblandningen. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
7. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk för att muffinsen rinner över.
8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca. 15 minuter, känn med en potatissticka om de är klara, Stickan ska inte vara fuktig men inte ha några smulor eller blöt smet på sig.
9. Under tiden medans muffinsen är i ugnen kan du göra frostingen som du ser hur man gör här nedan:
Frosting:
1. Häll alla ingredienser i en skål.
2. Rör tills det är en blank smet.
3. Sen är det bara att breda ut frostingen över muffinsarna
3 ÄGG
2 1/2 dl STRÖSOCKER
3 msk KAKAO
4 dl SEMPERS FINMIX
2 tsk BAKPULVER
1/3 tsk SALT
150 gram SMÖR
1 dl MJÖLK
Ca. 20 muffinsformar
Frosting:
200 gram PHILADELPHIAOST
1 1/4 dl FLORSOCKER
4 tsk VANILJSOCKER
Saften av 1/4 CITRON
Några droppar KARAMELLFÄRG
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformarna. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut.
3. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig.
4. Ta fram en ny skål och rör ihop kakaon med finmixen, bakpulvret och saltet. Använd en sked att blanda med.
5. Smält smöret.
6. När smöret är smält häller du i mjölken så att smöret svalnar en aning. Sen häller du i smör och mjölkblandningen i äggsmeten tillsammans med mjölblandningen. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
7. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk för att muffinsen rinner över.
8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca. 15 minuter, känn med en potatissticka om de är klara, Stickan ska inte vara fuktig men inte ha några smulor eller blöt smet på sig.
9. Under tiden medans muffinsen är i ugnen kan du göra frostingen som du ser hur man gör här nedan:
Frosting:
1. Häll alla ingredienser i en skål.
2. Rör tills det är en blank smet.
3. Sen är det bara att breda ut frostingen över muffinsarna
Kommentarer
Skicka en kommentar